جِـی بیست | تولید و پخش پــوشاک  | تولیدی لبــاس،J20wear

بازار پوشاک در دست چيني ها

خلاصه خبر:

اژدهاي زرد رقبايش را مي بلعد
امروزه آنچنان پوشاک کشور در دست سرزمين اژدهاي زرد است که يادمان رفته که روزگاري فلات ايران بزرگترين صادر کننده به چين بود.

متن کامل خبر:




به گزارش مهر، امروز بازار پوشاک ايران چنان در تار و پود محصولات چيني بافته شده که در هر فروشگاهي که پا بگذاري مي تواني حضورشان را لمس کني جايي که جاي خالي پارچه ها و پوشاک ايراني خيلي وقت است با اجناس کشور چشم بادامي ها پر شده است.
درحال حاضر بيشتر بازار مصرف پوشاک، از طريق پوشاک وارداتي به ويژه پوشاک چيني انباشته شده، به گونه اي که هم اکنون بخش اعظم بازار در سيطره البسه وارداتي است که همين امر موجب رکود و کسادي توليد داخلي گرديده است. سرزمين 72 ملت حالا ضربان اقتصاد پوشاک ايران را به شماره انداخته و بخش اعظم رکود و کسادي توليدات داخلي را منجر شده است. از طرفي افزايش قيمت پوشاک داخلي آشفتگي را دو چندان کرده چه به گفته عليرضا مرادي که خودش يکي از توليد کنندگان پوشاک اصفهاني است اين تنها به دليل تنوع و ارزان بودن پوشاک چيني است. مرادي 22 سال در اين حرفه مشغول است اما به گفته خودش با ورود اجناس چيني ترجيح مي دهد عطاي اين سابقه 22 ساله را به لقايش ببخشد و سرمايه اش را جاي ديگري انتقال دهد. بماند که در خاطره جاده ابريشم روزگاري ايران حرف نخست را در بازار جهاني پوشاک مي زد و محصولات خود را به کشورهايي مثل چين صادر مي کرد. البته به اعتقاد بسياري هم قاچاق يکي از عواملي است که نقش مهمي در پايين آمدن قيمت ها دارد به گفته ساماني که مدير فروش يکي از فروشگاه هاي بزرگ پوشاک در مجتمع کوثر واقع در چهارباغ بالا است، بخش اعظمي از پوشاک وارداتي از طريق غير قانوني و به صورت قاچاق به بازارهاي کشور وارد مي شود. اين فعال و فروشنده بازاري ادامه مي دهد: قاچاقچيان به راحتي پوشاک درجه دو و سه ترک، چيني و تايلندي را به کشور وارد مي کنند و با قيمت مناسب در اختيار فروشندگان قرار مي دهند. اما با تمام صحبت هايي که مبني بر بي کيفيت بودن محصولات چيني مي شود بسياري به دليل قيمت پايين آن مشتريان پر و پا قرصش مي شوند. ميلاد يکي از آنهاست، او تنها دليلش را تنوع طلبي ذکر مي کند، "قيمت که پايين باشد دلت نمي سوزد يکي دو بار مي پوشي و بعد مي اندازي دور عين خيالت هم نيست چون زياد ضرر نکرده اي حداقل تنوعش از توليدات ايران زيادتر است وگرنه هر دو در کيفيت مشکل دارند".
عدم تنوع و طراحي هاي ضعيف و افزايش هزينه هاي توليد پوشاک که بر افزايش قيمت تمام شده تاثير مي گذارد است اين گفته مشتري است که لباس ها را زير و رو مي کند و گويي آنچه باب دندانش باشد نيافته. حسينعلي شايسته مدير يکي از دبستانهاي واقع در خيابان آل خجند است او هر بار براي خريد به فروشگاه هايي که اجناس با کيفيت تري دارند مي آيد تا به قول خودش اگر پول مي دهد خوشحال و راضي برود. به نظر او مستهلک بودن دستگاه هاي نساجي و توليد پوشاک باعث شده که هم فروشندگان و هم خريداران از پوشاک داخلي استقبال نکنند و همين عامل باعث مي شود که واردکنندگان پوشاک چيني و واسطه ها توليدات را عرضه کنند.
اما به گفته کارشناسان نمي توان به دليل توان رقابتي پايين توليدکنندگان ايراني که آن هم ناشي از کم توجهي دولت است بين دو کشور ديوار کشيد و مانع واردات شد. اين در حاليست که به اعتقاد آنها نبايد با واردات کالا مبارزه کنيم چرا که وارد کننده در صورت منع قانوني از طريق قاچاق اقدام به واردات خواهد کرد. اما آنچه که طي سالهاي اخير اتفاق افتاده اين است که عده اي از کارخانه داران به دليل عدم توان رقابت، توليد را متوقف کرده و به سراغ واردات پوشاک چيني متمايل شده اند. امري که همت دولت و وزارت صنايع را در سال جهاد اقتصادي مي طلبد که تدبيري بينديشند تا کالاهاي ايراني به خصوص پوشاک رقابت پذير شوند. به گفته رضا انصاري که يکي از تاجران پوشاک به شمار مي رود: ماشيني که بيش از 10 سال از عمرش گذشته باشد، نمي تواند محصولي با کيفيت و در سطح توقع مصرف کننده توليد کند.
بنا بر آمار غير رسمي هم اکنون در حدود 85 درصد حجم بازار پوشاک کشور را اجناس وارداتي در برگرفته است. در همين رابطه يک فعال بازار پارچه مي گويد: به دليل واردات پوشاک و اجناس پارچه اي آماده چيني، بازار پارچه بسيار کساد است.  علي  حميدي مي افزايد: حدود 80 درصد پارچه هاي وارداتي در بازار چيني است. 
اين فعال بازار پارچه در تشريح دلايل اين وضعيت گفت: در بخش پوشاک مصرف کنندگان کم بضاعت از پوشاک چيني که کيفيت و قيمت نازلي دارند و فروشگاه هاي مختلف مملو از انواع آن است استفاده مي کنند. در حال حاضر توليدکنندگان داخلي پوشاک رقيب اصلي خود را پوشاک وارد شده درجه دو و سه چيني مي دانند بنابراين انگيزه خود را براي توليدات با کيفيت از دست داده و تنها به کاهش قيمت با هر روشي مي انديشند، با اين حال اين توليدکنندگان که توان رقابت با توليدکننده بزرگي چون چين و واردات بي رويه پوشاک چيني را ندارند تنها کيفيت و کميت توليداتشان کاهش يافته است.
در اين بازار حالا همه چيزمان چيني شده، شلوار چيني، پيراهن چيني، تي شرت چيني و ...

آمار مربوط به این مطلب:

تعداد بازدید:1056

نظرات

در این رابطه هیچ نظری توسط کاربران نوشته نشده است
بازگشت
کپی‌رایت © 2026 تولید و پخش پوشاک جـی بیست
راه اندازی شده توسط فروشگاه ساز ویرچو